با رعایت این 16 نکته تجربه ای ناب از پیشرفت شغلی برای خودتان رقم بزنید!
چگونه می توانیم در هر کسب و کاری که هستیم و در هر شغلی که داریم، تجربه ای ناب و لذتبخش از توسعه و پیشرفت شغلی برای خودمان بسازیم؟ کیفیت بالا داشته باشیم، ستاره شویم و ستاره بمانیم؟ می گویند ستاره ها خواستنی هستند. می گویند ستاره های هر شغل آرزوی دیگران می شوند برای همکاری با آن ها. می گویند سوپراستارهای هر شغل آرزوی دیگر تیم ها هستند برای جذب آن ها. و البته می گویند سوپراستارها باید خیلی از خودشان مراقبت کنند تا روزی درخشش شان کمرنگ تر نشود. حرکت در مسیر سوپراستار شدن در شغل مان، حرکت در مسیری سخت اما تحسین برانگیز است. قسمت دوم از 16 نکته ی ظریف از توسعه شغلی به سبک آرنجینک را با هم مرور می کنیم.
منافع تیم در پیشرفت شغلی
9. مطلع باشید. اطلاعات کار را در تیم کاری با توجه به سلسله مراتب در اختیار قرار بدهیم، و نیز مطالبه کنیم در اختیارمان قرار بگیرد. کلیدواژه ی #مطالبه در قسمت پیشین هم بود. مطالبه گری حرفه ای یکی از علائم اهمیتی است که شما برای کارتان قائل می شوید و بی تفاوت نیستید. خوشا بحال مجموعه ای که منابع انسانی مطالبه گر و پیگیر و تیز و دقیق دارد.
10. منافع تیم را همیشه به منافع شخصی ترجیح بدهیم. اگر در تیمی کار می کنیم که از بودن در آن خوشحال هستیم، تیمی که خودش به فکر منافع تک تک ماست و برای پیشرفت شغلی ما برنامه ها دارد، پس همیشه اولویت را به منافع تیم بدهیم. یک تیم قوی همه را چند برابر قوی تر می کند. این یک شعار زیبا نیست. در عمل واقعا اینطور نیست.
11. نه بگوییم. به چی؟ به قبول مسئولیت هایی خارج از توانایی های مان که امکان رشدی هم در آن برایمان وجود ندارد و مثلا اینطور نیست لیدر یک تیم توانایی ش را در ما دیده است و ما ندیده ایم؛ خودمان می دانیم به هیچ وجه از پس آن بر نمی آییم و خرابکاری می شود. به انجام کارهایی که آشکارا خلاف منافع تیم است و فقط خوشایند رییس یا مدیر است. به آفرهای متعدد شغلی که برند حرفه ای مان را نابود می کند. ستاره ها از این جنس نه ها زیاد دارند!
12. خودمان را با انجام کارهای مشابه با روش های جدید به چالش بکشیم. تا می توانیم از خزیدن به حالت Autopilot در کار دوری کنیم. آدم را در کار ابتدا تنبل، بعد مغرور و بعد از دنیای حرفه ای ها اخراج می کند. اخراج از دنیای حرفه ای ها هم چیزی جز توقف پیشرفت شغلی نیست.
ارزش برند شخصی و پیشرفت شغلی
13. برای محاسبه ی اعتبار حرفه ای مان، یعنی ارزش برند شخصی مان، ماشین حساب مناسب داشته باشیم. چک لیستی دارد که شاید در یک کارگاه به آن پرداختیم. چرا دانستن میزان اعتبار حرفه ای مان برایمان مهم است؟ چون توقع مان از خودمان بالا می رود و کار سبُک و غیر حرفه ای انجام نمی دهیم. و چون نشان مان می دهد از کجا به کجا رسیده ایم، مسیر پیشرفت شغلی مان چه بوده است، برای خلق این برند شخصی-حر فه ای چقدر زحمت کشیده ایم و همچنین چقدر راه برای بهتر شدن در آینده داریم و غرور سراغ مان نمی آید.
14. از ناب بودن خسته نشویم. این عارضه معمولا سراغ انسان ها می آید و روند پیشرفت شغلی آن ها را مختل می کند و در نتیجه همه چیز به هم می ریزد. مراقب این مورد باشید.
15. نگران پول نباشیم. یعنی برایمان مهم باشد اما در اولویت/های بعد از جنون کیفیت. آخ که چقدر انسان را ستاره می کند این جنون کیفیت.
16. و در نهایت اصل CPD یعنی Continuing Professional Development را جدی بگیریم. با مطالعه ی کتاب و مجلات، شرکت در رویدادهای آموزشی مرتبط، اعتقاد به اصول توسعه فردی و پیشرفت شغلی که یکجا نشینی و درجا زدن را بر نمی تابند و بسیاری راه های دیگر که شما می دانید و می توانید اینجا به اشتراک بگذارید.
احسان گرجی
مدرس رهبری و توسعه فردی
© تصویر این صفحه از allposters.com است. تصویر معرفی مطلب از grahamowengallery.com است.
تعقیب
[…] به اصل توسعه فردی و توسعه شغلی پایبند هستید. بیشتر بدانید […]
[…] به اصل توسعه فردی و توسعه شغلی پایبند هستید. بیشتر بدانبد […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
در گفتگو ها شرکت کنید.